Motivatie Kompas

Herken je misschien een van deze situaties?

  • Je doet je werk plichtsgetrouw maar voelt je uitgeput na een dag werken
  • Je bent best tevreden over je leven maar er moet toch ‘meer’ zijn…
  • Iedereen om je heen heeft het druk, zelfs met ontspanning en vermaak
  • Je zit veel in je hoofd en weet niet goed wat je eigenlijk voelt
  • Anderen herkennen jouw talenten en kwaliteiten direct maar zelf ben je het contact ermee verloren.
  • Wie zit er aan het stuur in jouw leven? Bepaal je zelf de richting en heb je de regie of laat je je leiden door de omstandigheden. 
  • Waar wil je heen en waar ben je werkelijk naar onderweg?

Het Motivatie kompas is een methode die onderzoekt waar jouw unieke combinatie van drijfveren, talenten en competenties zitten. Voor jongeren kan het helpen richting te vinden bij studie- en beroepskeuze.

Wanneer de balans tussen wat jou energie geeft en wat energie kost verstoord is ligt frustratie, ontevredenheid of zelfs overbelasting op de loer.

Wanneer je de dagelijks terugkerende dingen doet op een manier die jou voldoening geeft, dan ben je waarschijnlijk intrinsiek gemotiveerd. Je ervaart dan bij je activiteiten “Ik wil dit”,  “Ik kan dit” en “Ik hoor er bij, ik doe er toe”.

Op zoek naar jouw motivatiekompas,  wat kun je verwachten:

Je doorloopt een individueel motivatiekompas in vijf blokken van drie uur. De kern draait om het vinden van jouw centrale drijfveer en hoe die de motor vormt om jouw vaardigheden te ontwikkelen. Vervolgens onderzoeken we welke onderwerpen, omstandigheden en werkverhouding  jouw interesse hebben en voldoening geven. 

Sessie 1.  Maken van een moodboard van beelden die inspirerend voor jou zijn

Sessie 2.  Brainstormen over vijf activiteiten uit het verleden die veel voldoening hebben gegeven

Sessie 3.  Gestructureerd inventariseren, ordenen en concretiseren van informatie. De rode draad zichtbaar maken.

Sessie 4.  Maken van een Powerpoint presentatie en aan je Motivatiecoach of groep presenteren.

Sessie 5.  Eindgesprek. Hiervoor kun je wie je graag wil er bij uitnodigen.

Na afloop krijg je een certificaat met de beschrijving van de uitkomst en richting van je motivatiekompas. Het is een hulpmiddel voor je verdere (studie- of) loopbaan.

Wat zeggen mijn cliënten over het Motivatiekompas:

Floor (15 jaar atheneum studente): “Ik dacht dat ik diergeneeskunde  wilde gaan studeren maar zie nu toch een heel andere richting. Ik hou heel erg van mijn paard Jimmy maar ik wordt echt gelukkiger van techniek.’

Jeroen (18 jaar HAVO afgestudeerd en in een tussenjaar): “Het Motavatiekompas heeft me wel verrast. Ik durfde afgelopen jaar niet te kiezen voor fysioterapie. Maar alles wijst erop dat ik dit met hart en ziel wil. Ik ben ingeloot voor komend jaar.

Wim (58 jaar, ex manager in de zorg) “Nadat mijn functie werd opgeheven had ik de neiging om op zoek te gaan wat ik al kende, maar niet naar wat ik echt wilde. Het Motivatiekompas hielp het kaf van het koren te scheiden. Financiële veiligheid is heel betrekkelijk als je niet doet waar je echt gelukkig van wordt.”